מדיטציה ממוקדת - התבוננות
הסוג השני של
מדיטציה נעשה ע"י מיקוד במשהו מוגדר. כאשר אנו מצליחים להתרכז רק במשהו אחד, אנו יכולים להתנתק מכל היתר, והתוצאה דומה: הגוף, והנפש, מקבלים פסק זמן אמיתי, המאפשר לנו חיבור עם הגופים הגבוהים שלנו.
השימוש בסוג זה של המדיטציה נפוץ מאוד, וקיים במגוון רחב של שיטות מודעות ורפואה טבעית (הילינג):
יוגה, ויפאסאנה – אתרגל מדיטציה ע"י התבוננות בנשימה או באיבר. אני יכול גם לעבור מאיבר לאיבר, אך אמשיך להתבונן רק במשהו אחד כל פעם.
מדיטציה טרנסצנדנטלית – אתעמק במנטרה
בשיטת הריפוי ה"אנרגיה האוניברסלית" – התבוננות בריבוע של אור לבן.
מדיטציות במוסיקה או/ ותנועה – אושו לדוגמה, משתמש הרבה במדיטציות עם מוסיקה ותנועה, שנועדו להסיח את דעתו של המודט, ולחבר אותו עם התנועה והקצב המתאים לו.
טאי צי – התבונות בתנועה מעגלית וזורמת, ככל שתתבונן יותר , כך גם תדע לתקן את התנועה, ולהתחבר לאנרגיה שהיא יוצרת.
באומנויות לחימה – אתאמן על "קאטה", סדרה של תנועות, ככל שאעמיק ואתבונן (ע"י תרגול), התנועה תהפך ל"חלק ממני".
ההתבוננות הנה מיקוד בתדר אחד, הנה ניתוק המאפשר חיבור לתדרים גבוהים, וריפוי:
"רייקי" – התבוננות ב"סמל", הנה חיבור למדריך ריפוי, המאפשר לי להעביר את התדר למישהו אחר באמצעות המחשבה, ולעזור לו (לעזור לעצמו) להירפא.
"פלדנקרייז" – אבצע תנועה איטית מאוד, ע"י התבוננות ומיקוד, אבין את התנועה הנכונה, אלמד את המחשבה הגבוהה, את ה"תת מודע", לבצע את הפעולה נכון יותר.
"
תורת האיזון" – איזון חסימות (כגון: חוסר אהבה עצמית) ע"י מיקוד וחיבור לתדר המאזן את החסימה (תדר של אהבה עצמית).
המשותף לכל:
התהליך הנו הדרגתי ורב שלבי, בכל פעם שנבצע מדיטציה, נוכל לאזן טווח קטן של תדרים, ובתרגול ממושך נוכל ליצור מיקוד פנימי עמוק, לשנות את התודעה הגבוהה, את המחשבה היוצרת, את הקוד האנרגטי האחראי על עיצוב המציאות שלנו - נוכל להעתיק את האנרגיה שייצרנו בתרגול, לסביבה ולמציאות היומיומית.